Razgrad
 
Изглед от Разград
web templates
 

Околосветско пътешествие "Две колела и платнище"

Two wheels and a Canvas
travelers

Тръгнахме от Холандия. До там от Америка се придвижихме със самолет. С колелетата обикаляме Европа и по-специално Източна Европа. Насочили сме се към Истанбул. В обиколката си ще наблегнем на Азия. Мислим да караме около 1 година. Обичаме хората на България. Те са наистина много мили и приятелски настроени.

Двама околосветски пътешественици минаха през околностите на Разград и за кратко отседнаха в Търговище. Даниел и Дийна Хектън, родом от Сакраменто Калифорния, имат за цел да обиколят екзотични за тях страни и да черпят творческо вдъхновение от хората. Решили са да го направят на велосипеди с особена конструкция, специално изработени за целта. Пътешествието минава под мотото “Две колелета и платнище”.

околосветско пътешествиеДо този момент са преминали през Холандия, Австрия, Германия, Унгария, Чехия, Румъния, България и се отправиха към Турция. За тяхна изненада, още при пресичането на Дунав от българска страна ги посреща полицейски конвой, който ги съпровожда почти цял ден.

 

 

ДаниелДаниел е икономист и от години мечтае да обиколи света с велосипед. Зад гърба си има самостоятелна обиколка на щатите и не се страхува от лошо време и баири. Съпругата му Дийна работи в сферата на изкуството и за пръв път се впуска в подобно приключение.

 

 

daniel

Много ми харесва тук. Прекарваме си чудесно. Хълмовете, планините и провинцията са прекрасни. Харесват ни малките градове и хората по улиците. Наистина е много приятно.

deana

Много харесвам България. Тук си прекарваме чудесно. Хората са приятелски настроени и са гостоприемни.

 

Избери друго приключние