почивни дни през януари 2013

Януари

1 януари 2013 - Нова Година. Това е денят, който чакаме с нетърпение, не само защото е съпроводен от четири почивни дни, а и поради надеждата, че с Новата Година започва нов, по-добър период от живота ни.

почивни дни през март 2013

Март

3 март 2013 - Ден на Освобождението на България от османско иго. Национален празник за всички българи. Велик ден от историята ни, посветен на свободата на българският народ и загиналите в името на България.

почивни дни през май 2013

Май

1 май 2013 - Ден на труда. Въпреки, че е ден на труда и е официален празник, той е почивен за по-голямата част от работещите.

2 май 2013 - почивен ден, но се отработва на 11 май 2013. За радост на всички, тази година ще почиваме от 1 май 2013 - Ден на труда до 6 май 2013 - Гергьовден.

3 - 5 май 2013 - Великден. Вторият по големина Християнски празник. България и всички православни християни по света празнуват Възкресение Христово.

6 май 2013 - Гергьовден. Ден на храбростта и Българската армия. Свети Георги Победоносец – празнуват Българската армия и именниците – Георги, Георгия, Гергана, Галя, Гана, Ганчо, Галин, Галина и др.

24 май 2013 - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът на светите братя Кирил и Методий ще бъде почетен в цялата страна с тържествени шествия и културни мероприятия.

почивни дни през септември 2013

Септември

6 септември 2013 - Ден на Съединението на България. Съединението на България е актът на фактическото обединение на Княжество България и Източна Румелия. Освен че съединението прави силата, както е изписано на Народното Събрание, това е подвига на младата българска държава, че със собствени усилия и без помощта на нито една Велика Сила, тя успява да отстоява своите интереси и интересите на своите граждани.

22 септември 2013 - Ден на Независимостта на България. 22 септември - това е датата, която ни прави нация. На 22 септември българите показват, че са достатъчно големи, за да следват мечтите си и да живеят обединени в една държава.

почивни дни през ноември 2013

Ноември

1 ноември 2013 - Ден на народните будители. Денят е посветен на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Неприсъствен ден за всички учебни заведения, почиват ученици и учители. За работниците и служителите този ден е работен.

почивни дни през декември 2013

Декември

24 декември 2013 - Бъдни вечер. Вечер изпълнена с очакване и мечти за по-добро.
Имен ден празнуват – Евгени, Евгения, Жени и др.

25 и 26 декември 2013 - Рождество Христово и празниците по този повод. Според поверието, в коледната нощ "небето се отваря" и каквото и да си пожелаем в този миг, то ще се сбъдне! Всички вярващи отиват на празнична служба в църквата, а Коледа празнуваме 3 дни. И на тази толкова специална дата за християнския свят някои са имали честта да се родят – затова имат едни от най-специалните рождени дни в годината. Имен ден имат – Христо, Християн, Христина, Кристина и др.

31 декември 2013 - е неработен за сметка на 14 декември. На 31 декември се подготвяме за посрещането на Новата Година. Този ден е посветен на приготовленията и очакването на Новогодишната нощ.